Swiebertje tussen de Kiwi´s

Wellington, Nieuw Zeeland

Kia Ora Liebe Leute!! Ik bevind me opt moment in het land van de Kiwi`s en de Lord of the Rings sets. Ik heb al 3 dagen zon gehad in 2 weken tijd maar het landschap en de mensen maken alles goed. Op Auckland aangevlogen en na drie dagen grote stad verder Noord gereisd. In 6 dagen het Noordergedeelte van het noordereiland rondgelift tot aan Cape Reinga, het puntje van 90 mile beach waar de Tasman Sea en de South Pacific Ocean in elkaar overvloeien en je dus niks andes ziet dan ZEE in het kwadraat. Tenminste, zolang je voor/naast je kijkt, andersom zie je  Nieuw Zeeland ondersteboven.
Heel veel interessante mensen ontmoet, en de plaatsnamen hier zijn zo cool, nu heb ik tenminste echt t idee dat ik ver van huis ben: vanuit Waiwera via Wangarei, Paihia, Kerikeri en Mangonui naar Waitiki Landing en terug via Kaitaia en Ruawai, door naar Rotorua. Zegt de meeste mensen waarschijnlijk geen hol, maar het klinkt indrukwekkend, toch?
Het leuke van steeds met nieuwe mensen meereizen is dat je zo veel verschillende types en verhalen te zien en te horen krijgt. 3 dagen met een canadees meegereisd die overigens ook ijshockeyde. Mooie verhalen had ie en als de helft ervan waar is dan is het nog steeds een held. Is het mogelijk dat een melkkoe tweemaal daags 20 liter geeft? Die gast beweerde dat zij er vroeger zo een thuis hadden en dat die met de hand gemolken moest worden en dat hij daarom zo`n sterke wristshot had…
Gisteren gestart in Rotorua, halverwege het Noordeiland. Rotorua staat bekend om haar warm waterbronnen, modderborrelpoelen en…. Zwavel..  Juist, rotte eieren, hahaha, nou, zo ruikt heel Rotorua dus ook. Ben `m dus maar vlug weer gepeerd voordat niemand me meer in de auto wilde hebben…
Perfecte timing bleek achteraf want toen stond precies een kiwitravelbus klaar en toen de chauffeur vernam dat ik wilde liften naar Taupo schopte hij mij de bus in en zette me gratis af :)  Na een lunch aan lake Taupo (een enorme vulkanische krater) weer aan de weg gaan staan, heb ik verdorie tijdens de lunch 3 kwartier keihard op m´n “Wellington” liftbord zit te kleuren, kreeg ik niet eens de kans het omhoog te houden stopt er weer een touringbus. Deze had net een lading touristen op t vliegveld afgezet en moest nu leeg terug naar…. Wellington!!  Mazzelpik, man man, ja dat ben ik  (mazzelpik, niet man) Dus bijna 6 uur lang mijn eigen prive chauffeur en reisgids, compleet met leuke anecdotes over de prachtige gebieden waar we doorheen kwamen. Wist u bijvoorbeeld dat de regering hier om het aantal wilde paarden in het Tongariro National Park binnen de perken te houden helicoptervrachten met anticonceptiewortels dropt?! Ik bedoel maar.
Op dit moment bevind ik me dus in Wellington, echt een supermooie stad. Vandaag het Te Papa museum bezocht want dat was GRATISJ – je bent nederlander of je bent t niet. Heel cool alleen toen ik na alle cultureel verantwoorde dingen de vet heftige shit (de kinderafdeling) wilde gaan doen (bungyjump simulator en reizen door de tijd met special effects en lasers en alle coole dingen waar je ouder dan 6 jaar, groter dan 1 meter 50 en niet zwanger voor moet zijn) bleek dat dát wél allemaal geld kostte. Beetje jammer dus ben ik maar naar het strand gegaan.
Morgen om 2 uur ga ik met de Interislander ferry naar het Zuidereiland waar ik kennissen ga bezoeken die ik pas 1 keer onmoet heb maar die aan de telefoon zo hartelijk en grappig waren dat ik nu al niet kan wachten tot ik in Nelson ben.
Fijne feestdagen vast!!
Hitchhike preparations :)

Hitchhike preparations :)

90 Mile Beach

Cape Reinga!

Lunchmate @ Lake Taupo

One thought on “Swiebertje tussen de Kiwi´s

  1. Hey Spoediet, maar goed dat je een mailtje stuurde want ik was het bestaan van deze site allang weer vergeten (shame on me!). Maar goed, super leuk om alles te lezen wat je allemaal meemaakt, je kan het echt altijd weer prachtig verwoorden!! Heel veel plezier daar nog!! Fijne kerst en een knallend 2005! dikke kus renate