El primero mes

Heredia, Costa Rica
Van collega’s van de HKU had ik de tip gekregen langs Heredia (Costa Rica) te reizen. De HKU is daar betrokken bij een programma aan de Universidad Nacional de Costa Rica (UNA) en volgens een collega zou dat een superleuke, creatieve omgeving zijn.

Aangezien er toch nog geen plan was vond ik dit wel een mooi begin van m’n reis dus onder het mom van why not besloot ik hier een week of twee rond te koekeloeren alvorens verder te trekken. Op het vliegveld bleek er een bus rechtstreeks naar Heredia te gaan dus daar maar meteen ingesprongen.

Na 3 kwartier stond ik ergens wat blijkbaar een wijk in Heredia was, maar geen idee waar ik me bevond: Surprise! We hebben hier geen straatnamen of huisnummers. Nice. Welkom in Costa Rica. Omdat het inmiddels donker was maar een taxi gepakt die me naar een schattig hotelletje om de hoek bracht.

Na de volgende dag kennisgemaakt te hebben met Adrian,hoofdcoordinator van het programma voor Culturele Identiteit, Kunst & Technologie (ICAT) bleek dat ze nog wel wat hulp met een aantal projecten konden gebruiken. Meteen ook kennisgemaakt met 2 HKU studenten, Rens & Robin, die hier 3 maanden aan een project werken en daarnaast lesgeven. Er bleek nog een kamer over in het huisje dat zij huren op het terrein van een van de ICATcoordinatoren in Santa Barbara. De volgende dag ben ik dus maar meteen bij ze ingetrokken en kreeg direct de Penthouse Suite toegewezen. Surprise 2: Midden in de bush, met tropische beestjes in de tuin en een klaterend riviertje onder mijn raam!! Hell yeah!!

Our house, in the middle of our bush!

Inmiddels zit ik hier alweer ruim een maand in plaats van de geplande twee weken. Ik heb korte trailertjes gemaakt voor de database met filmmateriaal over Cultureel erfgoed, gefilmd voor een documentaire over traditionele dansen in het Caribisch gebied en samen met Adrian een documentaire over een programma voor jonge pianovirtuozen gemonteerd.

Projecten zijn zo interessant & collega’s zo tof dat ik me hier prima nog een jaar zou kunnen vermaken. Het is heel gaaf en inspirerend om met allemaal getalenteerde mensen te werken met net een andere culturele achtergrond dan jij. Ik ben pas een paar weken weg maar vrees nu al dat ik in tijdnood ga komen, haha!

Verder…

Veel: beestjes, hekken, rice&beans met pollo (pojo, kip), vrouwen met pensjes, kleuren, zon, bergen & palmen.

Weining: lekker brood, stress, engelstalige muziek op de radio.

3 thoughts on “El primero mes

  1. Hey Chick!
    Sjongejonge dat klinkt potverdorie allemaal wel heel te gek.
    We zien je nog even niet terug als ik dit zo lees.
    Binnenkort komt het eerste chickie-dinner zonder jou eraan.
    We zullen aan je denken. Groetjes aan de vrouwen met pensjes
    x
    eef

  2. Juud!
    Wat leuk, een website met je avonturen! En wat leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt in Costa Rica!
    Hoe zit het met het schildpaddenplan? Gaat dat ook nog door of blijf je lekker waar je bent?
    Hier in Nederland is het gelukkig mooi weer. Ik ben (weer) gevallen met de fiets (omdat ik wilde bellen met stick in mijn hand en skates bungelend aan het stuur) en heb nu een prachtige schaafwond op mijn knie, waardoor ik al de hele week in korte broeken en opgestroopte leggings rondloop ;) . Gelukkig dat het niet regent dus. En verder: lekker druk op school, lekker inlinen en natuurlijk frisbee’en in de zon. De zee is hier trouwens nog wel heel koud, dat heb ik zondag ondervonden… Ik ben benieuwd naar de rest van je verhalen!
    xx Jus
    P.S: ik heb gescoord bij de inlinewedstrijd! Cool he:)

  3. Dag meisje,
    Het klinkt, achteraf, allemaal fantastisch. Van een aantal dingen is het maar goed dat ik het pas véél later hoor.
    Hoop dat je verblijf bij de schildpadden aan je verwachtingen heeft voldaan en dat je niet te erg last hebt van slecht weer.
    Hoop gauw weer van je te horen. Tot skypes!
    mama